Peyfen Gıda İşletmeleri A.Ş. olarak, ana faaliyet konumuz olan ‘’Et ve Et Ürünleri’’ üretimi sektöründe faaliyet gösterdiğimiz süreçte Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Helal Yönetim Sistemi, İSG, Çevre Yönetim Sistemi ve Sosyal Uygunluk Standartları kapsamında;
- Ulusal ve uluslararası pazarda gelişen ve güncel teknolojileri kullanarak, yasal mevzuatları ve standartları takip ederek ilgili mevzuat gereklilikler ile birlikte gıda güvenliği ve OIC/SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Şartlar kapsamında Helal süreçlerine uygun olmasının yanı sıra hijyenik koşullarda, müşteri beklentilerini aşarak karşılayan, müşteri odağı ve liderlik unsurlarını esas alan uygun ürünler üretilmesi
- Hammadde kabulden son ürüne kadar olan her aşamada gıda savunması gerekliliklerinin üst seviyede tutulması
- Ekip olarak sürekli iyileştirmeyi sağlamak için kuruluş ve proses hedeflerini belirleyip, takibinin yapılması
- Tüm süreçlerimiz de kalite ve gıda güvenliği kültürünün gelişimi için planlamalar yapılması ve iyileştirilmesi için çaba sarf edilmesi
- İş süreçlerimizin öz değerlendirme süreci ile gözden geçirilerek, performansımızı geliştirecek önleyici ve iyileştirici yaklaşımların belirlenmesi
- Yenilikçi ve inovatif yaklaşımlar ile ürün portföyümüzün sürekli iyileştirilmesi
- Müşteri şartları ve üretim şartlarını karşılayabilecek alt yapıyı hazırlamak için çalışanlarımızın teknik ve davranışsal yetkinliklerini artıracak eğitimlerin gerçekleştirilmesi
- Tedarikçilerimizden tüketicilerimize kadar olan tüm aşamalarda güvenilirlik kazanarak, süreçlerin sürekli gözden geçirilmesi ve sürdürülebilir olması, tedarikçi zincirinde ve işletme içerisinde proses sırasında gıda kaybı ve israfını önleme kapsamında gıda atıklarının kontrollü muhafazası
- Hammadde alımından sevkiyat sürecine kadar gıda kaybı ve israfını azaltmaya yönelik detaylı politika ve dönemsel periyotların ve başlangıç sürelerinin baz alındığı hedeflerin etkin izlenmesi ve gerekli aksiyonların alınması
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlara, çalışanlara ve diğer kuruluşlara bağışlanan ürünleri yönetme kapsamında yerinde denetimlere sahip olması ve ürünlerin tüketilmesinin güvenli olduğunun doğrulanması
- Hayvan yemi/gıdası olarak amaçlanan fazla ürünlerin ve yan ürünlerin kontaminasyon riskine karşı etkin yönetilmesi
- Gıda kaybı ve israfı kapsamında gerçekleştirilen her türlü faaliyetin mevzuata uygun, güncel ve gıda güvenliğine olumsuz bir etki olmadan yürütülmesi
- Çalışanların motivasyonlarını ve memnuniyetini yüksek tutarak, verimliliğin arttırılması
- Üretim yaparken sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde ürünlerimizin en uygun değerde sunularak, firenin azaltılarak verimliliğin arttırılması
- Çalışanlarımız için güvenli bir iş ortamı yaratarak, üretimin insan sağlığına değer verilen ortam ve şartlarda gerçekleştirilmesi, sıfır kaza ilkesi ile gerçekleştirilmesi
- Ürün güvenliği, kalitesi ve İSG eğitimleri ile personellerin bilinç seviyesi ile farkındalığın daima en üst seviyede tutulması
- Ürünler ve hammaddeler ile ilgili risklerin (sabotaj, taklit & tağşiş vb.) sürekli olarak gözden geçirilmesi
- Kullanılan kaynaklara özen göstererek çevreye ve doğaya zarar vermeden, gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir sistem uygulanması
- Risk yönetimimiz ile şirketimizin büyümesi, ilerlemesi ve varlığını tehdit edebilecek risklerin önceden tespit edilerek önlem alınması ve uygulanması
- Tüm çalışanlar arasında, dil, din, ırk, cinsiyet, kültür ve görüş ayrımı yapılmaksızın eşit mesafe ile iletişimin yürütülmesi,
- Tüm iş alanlarımızda insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verilebilir, tarafların çıkarlarına, hukuk kurallarına ve etik davranış kuralları ve etik ticaret kurallarına karşı sorumlulukların farkında olmak aşağıdaki konularda ulusal ve uluslararası beklentilere uygun hareket etmek,
- ✓ Çocuk İşçiliği Önleme ve Genç İşçiler İçin Koruyucu Önlemlerin Alınması
- ✓ Zorla veya Zorunlu Çalışmanın Önlenmesi ve Güvencesiz Çalışmanın Önüne Geçilmesi
- ✓ Sağlık ve Güvenlik Önlemlerinin Alınması
- ✓ Örgütlenme Özgürlüğü ve Toplu Pazarlık Hakkı
- ✓ Ayrımcılığın Olmaması
- ✓ Adil Disiplin Uygulamaları
- ✓ Makul Çalışma Saatlerinin Sağlanması
- ✓ Adil Ücretlendirme Uygulanması
- ✓ Çevrenin Korunması
- ✓ Arazi Haklarının Korunması
- ✓ Rüşvet ve Yolsuzluğun Önlenmesi
- ✓ Etik Değerlere Göre Çalışılması
- ✓ Tüm Çalışmalarda Yönetim Sistemine Uygun Hareket Edilmesi
Bu amaçlarla üretim faaliyetimiz ile ilgili tüm taraflarla (yasal mevzuatlar, yönetim sistemleri standartları, Helal gereklilikleri, müşteriler ve tedarikçiler) etkin bir iletişim ağı kurarak sürdürmeyi; sürdürdüğümüz güvenli, kaliteli ve verimli üretim çalışmalarının personellerimizin farkındalığı arttıkça daha da iyileşeceği inancı ile çevreye saygılı, personel çalışma koşulları ve gereklilikleri açısından belirli koşulları sağlayarak Entegre Yönetim Sistemleri politikamızdan ödün vermeden çalışmayı taahhüt ederiz.